يارب نتوب قبل ما نموت
[url=اhttps://altooba.alafdal.net/index.htm]كشري مصري مئة في المئة Images10[/url]


انت الان غير مسجل لدينا ياريت تشترك وتكون اخ لينا لاننا محتاجين لخدمتك معانا
يارب نتوب قبل ما نموت
[url=اhttps://altooba.alafdal.net/index.htm]كشري مصري مئة في المئة Images10[/url]


انت الان غير مسجل لدينا ياريت تشترك وتكون اخ لينا لاننا محتاجين لخدمتك معانا
يارب نتوب قبل ما نموت
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

يارب نتوب قبل ما نموت

معلومات عنك انت متسجل الدخول بأسم {زائر}. آخر زيارة لك الخميس يناير 01, 1970. لديك4مشاركة.
 
الرئيسيةالتوبة الافضلأحدث الصورالتسجيلدخول
الرب راعي فلا يعوزني شئ

 

 كشري مصري مئة في المئة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


عدد الرسائل : 286
الموقع : https://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=49292662274
نقاط : 264
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 10/11/2008

كشري مصري مئة في المئة Empty
مُساهمةموضوع: كشري مصري مئة في المئة   كشري مصري مئة في المئة I_icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 16, 2008 12:18 am

بسم يسوع الفادي علية اعتمادي

احب يا اخوتي اقدم لكم طبق كلكو


تعرفوة حلو واتكتب كزا مرة

بس المرة دي بطريقة جديدة



المقادير



ربع كيلو عدس بجبة_2 كوب ارز

قليل من الشعرية _ربع كيلو مكرونة مقصوصة صغيرة _نصف كيلو بصل _

ملح _فلفل _كمون_شطة حسب الطلب

زيت _حمص شام _نصف كيلو طماطم_2معلقة خل _4 فصوص ثوم



الطريقة


_يغسل العدس بعد تنظيفة جيدا ثم يسلق نصف سلق ويترك بمائة

_يغسل الارز وتحمر الشعرية في الزيت مثل عمل الارز ثم نضيف لة الارز مع

التقليب حتي يجف

_نبشر بصلة كبيرة او اتنين ونضيف عليها الملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبها_

_نضع البصلة مع التوابل علي الارز ونقلب فية وهو علي النار حتي يجف ماء البصل

_نضيف لة العدس بمائة ونضبط الطعم بالملح ويكون الماء اعلي من الارز

_بالعدس قيمة1 سم تقريبا

_يغلي الارز ثم تهداْ النار لكي ينضج ويشرب الماء كلة

_نسلق المكرونة ونتركها وايضا حمص الشام يسلق ويترك


عمل الصلصة

_نصفر بصلة او نحمرها تحميرا فاتحا ونضيف اليها الثوم المدقوق والملح

_والفلفل والشطة وعصير الطماطم حتي تتسبك نضيف اليها ماعقتين الخل


لعمل التقلية_الزواق

_نقطع بصل كتير حلقات رفيعة ونضيف لة جزء من الخل ونضغط علية باليد للتخلص من ماء البصل
تماما

_يحمر البصل المعصور في الزيت الغزير حتي لونة يكون زهبي فاتح وينشل

علي ورق للتخلص من الزيت تماما لكي يكون البصل المحمر مقرمش وشكلة جميل


_طريقة غرف الكشري او تقديمة

_نحضر قالب ونضع فية الارز المفلفل من جميع الجوانب كلها ونضغط

_بالمعلقة لكي يتماسك مع بعضة ونجرف الوسط بالطول

_نضع الحمص المسلوق بعد تصفيتة من الماء تماما في قاع القالب وعلية المكرونة في الوسط



ملحوظة

_يمكن بطريقتن

اولهم ممكن نضع قليل من معلقة دقيق علي البصل ونضع البصل بعد زلك في الزيت

التانية

ممكن نضع معلقة سكر علي البصل وهم في الزيت القلي

وكلتا الحالتين ستعطي قرمشة للبصل


وبالهنا والشفا اتمني انها


تنول رضاكو

يارب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=49292662274
 
كشري مصري مئة في المئة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
يارب نتوب قبل ما نموت :: †قسم الاسرة المسيحية† :: †مطبخ المنتدى†-
انتقل الى: