بسم يسوع الفادي علية اعتمادي
احب يا اخوتي اقدم لكم طبق كلكو
تعرفوة حلو واتكتب كزا مرة
بس المرة دي بطريقة جديدة
المقادير
ربع كيلو عدس بجبة_2 كوب ارز
قليل من الشعرية _ربع كيلو مكرونة مقصوصة صغيرة _نصف كيلو بصل _
ملح _فلفل _كمون_شطة حسب الطلب
زيت _حمص شام _نصف كيلو طماطم_2معلقة خل _4 فصوص ثوم
الطريقة
_يغسل العدس بعد تنظيفة جيدا ثم يسلق نصف سلق ويترك بمائة
_يغسل الارز وتحمر الشعرية في الزيت مثل عمل الارز ثم نضيف لة الارز مع
التقليب حتي يجف
_نبشر بصلة كبيرة او اتنين ونضيف عليها الملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبها_
_نضع البصلة مع التوابل علي الارز ونقلب فية وهو علي النار حتي يجف ماء البصل
_نضيف لة العدس بمائة ونضبط الطعم بالملح ويكون الماء اعلي من الارز
_بالعدس قيمة1 سم تقريبا
_يغلي الارز ثم تهداْ النار لكي ينضج ويشرب الماء كلة
_نسلق المكرونة ونتركها وايضا حمص الشام يسلق ويترك
عمل الصلصة
_نصفر بصلة او نحمرها تحميرا فاتحا ونضيف اليها الثوم المدقوق والملح
_والفلفل والشطة وعصير الطماطم حتي تتسبك نضيف اليها ماعقتين الخل
لعمل التقلية_الزواق
_نقطع بصل كتير حلقات رفيعة ونضيف لة جزء من الخل ونضغط علية باليد للتخلص من ماء البصل
تماما
_يحمر البصل المعصور في الزيت الغزير حتي لونة يكون زهبي فاتح وينشل
علي ورق للتخلص من الزيت تماما لكي يكون البصل المحمر مقرمش وشكلة جميل
_طريقة غرف الكشري او تقديمة
_نحضر قالب ونضع فية الارز المفلفل من جميع الجوانب كلها ونضغط
_بالمعلقة لكي يتماسك مع بعضة ونجرف الوسط بالطول
_نضع الحمص المسلوق بعد تصفيتة من الماء تماما في قاع القالب وعلية المكرونة في الوسط
ملحوظة
_يمكن بطريقتن
اولهم ممكن نضع قليل من معلقة دقيق علي البصل ونضع البصل بعد زلك في الزيت
التانية
ممكن نضع معلقة سكر علي البصل وهم في الزيت القلي
وكلتا الحالتين ستعطي قرمشة للبصل
وبالهنا والشفا اتمني انها
تنول رضاكو
يارب